Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article



Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın bapsı; âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

 ve montajıyla meşguliyetan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı huzurlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle muhaliflaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın bapsı haddizatında binaların nihan asayiş kahramanlarıdır. Bu kuruluşlarda bulunanların yangın çıkışlarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son rütbe önemlidir.

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, şayan şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, Yangın Çıkış Kapısı hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik evet ve bulundukları yerı bırakma kılmak icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle palas kullanıma sahip olan kapılar sayesinde insanoğluın ürkü durumu azalır ve emniyetli çıkış sağlanır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış Yangın Kapısı merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası Yangın Çıkış Kapısı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Asayiş: Ivedi çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Ivedi durumlarda kapıların her an örtüsüz olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Report this wiki page